Chleba – hlenotvorná hmota?

Možná, že mnozí navrhnete fakt, že je chléb a obilná strava přírodního původu. Samozřejmě budete mít pravdu, ale jinak je tento produkt pro lidský organismus absolutně nevhodný. Za syrového stavu je zrno příliš tvrdé na to, aby se dalo rozkousat, proto je zapotřebí je prohnat pecí a vytvořit z nich hlenotvornou a kyselinotvornou hmotu.

Původce závažných onemocnění

Chleba a přidružené produkty z obilí obsahuje cukry mnohomocné a ty jsou pro lidský organismus naprosto nevhodnou a zároveň těžko rozpustnou substancí. Škrob se v navíc v peci promění v mazovitou hmotu a veškeré cukry o to více zhutní. Zmazovatělý cukr se v těle nerozštěpí a tím se připravuje orné pole pro zasetí těch nejzávažnějších onemocnění, které mají plíživý průběh a objeví se, až po několika desítkách let jako vyústění prohřešení se vůči přírodním zákonům.

Podívejme se na civilizační problém ohledně cukrovky. Dříve to byla výsada starších lid, dnes se tato nemoc dotýká i mladistvých a dětí. Degenerativní návyky se dědí a s každou novou generací se náchylnost k nemocem prohlubuje. Stáváme se nebezpečnými sami sobě.

Absolutně nerozpustná molekula

Škrobová molekula je absolutně nerozpustná. Nepodaří se vám ji narušit ve vodě, alkoholu ani éteru, proto má tak ucpávající účinek na játra. Nadměrná, ale i pravidelná konzumace obilného zrna a vynikajících pekařských výrobků má za následek tvorbu písku a kamenů ve žlučníku a ledvinách.

Produkty z mouky napomáhají ke sraženinám v cévách, kapilárách, způsobují hemeroidy, vznik nádorů, rakoviny a další zdravotní komplikace. Jelikož není škrobová molekula rozpustná a tělo neví, jak s ní naložit, vyšle ji bez absolutního využití skrze lymfatický oběh pryč z těla. V případě, že je standardní vylučovací systém přetížen povlakem na stěnách střev, který se mimo jiné také tvoří z obilných produktů, tak se stane jediným východiskem kůže. To má za následek tvorbu uhrů.

Závažné komplikace

  • Pokud by si měli bakterie vybrat nejvhodnější prostředí pro útok na náš organismus, tak by určitě volili škrobový podklad. Nebezpečí přichází v pozdějším věku, kdy orgány ztrácejí své přirozené napětí. Nepřetvořený škrob může prorazit sliznici tenkého střeva a vznikne osmóza. Krevním řečištěm putuje do jater a následně i do moče. S ostatními pozůstatky látkové přeměny se po té považuje za diabetický stav.
  • Zmazovatělý obilný škrob přijímaný z chleba a ostatních výrobků, není tak lehce stravitelnou potravinou jako ovoci a zelenina. Jeho přítomnost v našem těle ztěžuje průtok krve a v malých vlásečnicích vytváří krevní sraženiny, to má za následek křečové žíly, otevřené vředy na nohách a hromadění vody v nich.
  • Krevní cukr vytvořený z obilného škrobu přetěžuje průdušky kašlem, chrapotem a vyvolává záněty průdušek a plic.
  • Chléb mimo jiné vyvolává kvas, jakmile se tedy tento produkt dostane do teplého těla člověka 37°C, tak se tento kvas uvede do chodu. Tento neblahý efekt musí být ihned neutralizován za pomocí zásaditých minerálních látek, které jsou odňaty ze žaludeční slinivky. Při dlouhodobé konzumaci obilných produktů snadno propukne zánět slinivky břišní, žaludku nebo tvorba vředů.

Autor: Anežka,  www.PrirodniCestou.cz

Šíření tohoto originálního článku je možné pouze v nezkrácené a neupravené podobě včetně této poznámky a se všemi aktivními odkazy. Díky.

 

Rubriky Škodí nebo prospívá? | 1 komentář

1 komentář u Chleba – hlenotvorná hmota?

  1. Hanka Hanka :

    No na chleba jsme sice zvyklý, ale faktem je, že nafukuje a pálí po něm žáha. Navíc jsem slyšela, že u nás mají pekaři dovoleno přidávat do mouky 20% mouky ze starého chleba takže ty plísně jsou obsaženy už v čerstvém výrobku. Taky mě štve, obarvování mouky, aby pečivo vypadalo cereálně a mnoho produktů je mražený dopek.

Napsat komentář