Chuť k jídlu, přejídání, konzumace nevhodných potravin

To, jak sami sebe cítíme ve vztahu k naší chuti k jídlu, velmi vypovídá o vztahu k sobě samému a pocitu naplnění z různých oblastí našeho života. Vnitřní nenaplněnost vede nejen k nadměrné touze po jídle, vzrušení, lásce, peněz, pozornosti ale k jakémkoli rozptýlením, které nás odvádí od podstaty – vnitřním hladu, pocitu prázdnoty a nenaplňování své cesty.

Doufáme, že když budeme jíst (nebo se jídlu vyhýbat či se přespříliš upínat na něco), že ta vnitřní prázdnota zmizí. Jakýkoli druh závislosti na něčem vnějším je signálem, že nepřijímáme sami sebe. Samotným spouštěčem nadměrné chuti na jídlo a přejídání může být řada věcí, základem jsou pocity strachu, zlosti, nejistoty, napětí, studu… Nemáme odvahu v souvislosti s něčím být sami sebou. Tu touhu v sobě ale nedokážeme „ututlat“ bez následků, bez projevení v nějaké formě.

Vztah k jídlu jsme si utvářeli od dětství a emoční otisky a vzorce chování, které s tímto vztahem máme spojené jsou velmi silné. Stejně silné „nutkání“ můžeme cítit k určitému druhu nevhodného jídla (například sladkostem, alkoholu atd.).
Tématu chuti k jídlu a stravování se věnujeme jak v 2. části kurzu Přírodní léčení věnované fytoterapii a aromaterapii, tak ve 3. stupni – Emoční otisky a intuice, kde se naučíte vnímat své vlastní emoční otisky, které „živí“ vaše vzorce myšlení a chování, které našemu zdraví neprospívají a souvisí i s jinými oblastmi našeho života.

 

Z doplňků stravy tělu pomůže rostlinka nopal – Nopalin nebo juka – Pure Yucca, psychicky vás podrží přírodní adaptogen rozchodnice růžová – Rhodiolin.

Rubriky Léčení s kvantovými mapami, Mysl, emoce, intuice, Přírodní léčba nemocí | Napsat komentář

Napsat komentář