Trávicí systém – Přírodní léčení

Většina nemocí z fyzického hlediska vznikají z krve – krev je zdrojem života a stav naší krve ovlivňuje a vyživuje všechny orgány a systémy. A je to právě jeden z orgánů trávicí soustavy, který zajišťuje čistění krve – jsou to naše játra. Pro uzdravení a udržení zdraví je třeba jim věnovat patřičnou péči, výživu a regeneraci. Výborné zkušenosti mám osobně i ze zpětné vazby svých zákazníků s touto regeneračně očistnou jaterní kůrou – doporučuji kdykoli řešíte nějaké vleklejší nebo vážnější zdravotní potíže (nejen s trávicím traktem), v některých případech i dlouhodobě.

Kromě jater se vždy zaměřte také na podporu podporu nervového sytému.

Tekutý chlorofyl  z mladých lístků vojtěšky má léčivý a harmonizující vliv na celý trávicí systém, zejména žlučník, játra a tlusté střevo. Snižuje překyselení žaludku a harmonizuje tvorbu žaludečních šťáv. Výborný i pro děti.

Rostlina nopal upravuje funkci žaludku i střev, reguluje produkci žaludeční kyselin a brání tak výskytu žaludečních vředů. Nopal čistí střevo a příznivě ovlivňuje činnost jater. Kromě toho se podílí na zvyšování pocitu sytosti a dokáže optimalizovat váhu jak směrem dolů, tak nahoru. Jako vždy záleží  na kvalitě rostliny a nejen na obsahu samotného výtěžku, ale mnohem více na obsahu účinných látek ve výtěžku ;-) Produkty CaliVita mě mnohokrát přesvědčily, že co do účinnosti a kvality jsou jedinečné, právě nopal – produkt Nopalin je toho příkladem. Doporučuji mít jedno balení také v domácí lékárničce. Nopalin se může užívat dlouhodobě, výborný je také pro krátkodobé užívání, kdy cítíte, že potřebujete odlehčit a pročistit svůj trávicí a střevní systém.

Střevnímu systému se budeme věnovat zvlášť.

Z bylin vybíráme zejména takové, které obsahují účinné látky:

  • stomachika – látky podporující a upravující činnost žaludku
  • karminativa – látky účinné proti nadýmání
  • antispazmolytika – látky uvolňují křeče hladkého svalstva.

Tedy například máta, fenykl, bazalka, heřmánek.

Přestože se zdá, že trávení začíná v ústech, stejně důležité je si uvědomit, že na trávení má zásadní vliv nejen to CO jíme (vhodné kombinace potravin, kvalita, příprava,..), JAK to jíme (samotný proces trávení začíná v ústech dostatečným rozkousáním a promícháním se slinami – což souvisí i s naším celkovým rozpoložením) a také PROČ vlastně jíme či proč jíme právě, to, co jíme :D ;-)

www.PrirodniCestou.cz

Rubriky Játra, žlučník, Žaludek, slinivka, slezina, lymfa | Napsat komentář

Napsat komentář