Proč se snažit nemít překyselený organimus?

V dnešní době se překyselení organismu řadí mezi nejčastější příčiny nebo spolupříčiny naprosté většiny nemocí. Nebudeme-li se sami snažit překyselení bránit, těžko se mu dnes v civilizovaných oblastech ubráníme.

 

Co způsobuje nerovnováha kyselin a zásad v organismu?

 

  • živnou půdu pro budoucí zdravotní problémy (ať fyzické nebo psychické)
  • výrazně zhoršené (někdy nulové) šance na uzdravení – obnovení zdraví

  

Proč je důležitá acidobazická rovnováha? 

 

Snaha o zachování přirozeného prostředí organismu (které je mírně zásadité) vás sama může velice snadno a jednoduše dovést k:

  • vhodnější a tělu prospěšnější stravě
  • kvalitnějšímu pitnému režimu
  • správnému dýchání
  • vhodné fyzické aktivitě
  • přehodnocení postojů a způsobu myšlení.

A tím vším výrazně pomoci proti:

  • fyzickým i psychickým nemocem
  • rychlejšímu návratu ke zdraví
  • předčasnému stárnutí

Zaměříte-li se v péči o své zdraví pouze na tento první krok, uděláte pro sebe mnohem více než se vám možná nyní vůbec zdá..

Rubriky Překyselení organismu, Překyselení, parazité | 2 komentáře

2 komentáře u Proč se snažit nemít překyselený organimus?

  1. Alexandra :

    Teď jsem si přečetla, které potraviny jsou kyselotvorné a tak to sem vkládám. Jsou to: maso, vejce, mléčné výrobky, mouka, cukr, káva, limonády. O kávě jsme se tady už bavili a tak jsme přišli na další její neduh. No a jako „zásadité“ jídlo byla označena čerstvá zelenina. Pro Anežku nic nového, ale tvé názory a vědomosti to podtrhuje. Takže to opravdu chce ten Liquid Chlorophyll s jeho příjemně mátovou chutí :)

    • Anežka Anežka :

      Alex, je dobré začínat postupně, málokdo dokáže najednou vyřadit vše, co není vyhovující, protože toho je docela dost, že? :-)
      Smyslem článků není lidi strašit, ale snaha, aby si uvědomili, že vše, co sní je nějakým způsobem ovlivní a je fajn o tom začít trochu přemýšlet. I jen např. omezení sladkostí a masa je pro někoho velký pokrok a určitě tím svému tělu odlehčí a pomůže.

      Není-li člověk vysloveně na živé stravě, tak z největší pravděpodobností zkrátka překyselený je a Liquid Chlorophyll je opravdu účinný v jeho snižování, navíc má i řadu jiných příznivých účinků.

      Z rodiny jsem na živé stravě jen já, do toho nejde nikoho tlačit (ani dítě..), člověk může jít jen příkladem, nic víc smysl nemá.
      Malej pije ráno pravidelně nápoj z chlorophyllu a k tomu mu dávám ještě ProbioBalance – http://www.prirodnicestou.cz/eshop/Probio-Balance, což jsou probiotika a jejich výživa prebiotika. Jsou ve formě něco jako lipo a dětem to chutná, tedy našemu malýmu ano, bere to jako „bombonek“.. :-)
      Co malýmu tedy ještě pravidelně dávám je Organic Noni – http://www.prirodnicestou.cz/eshop/Organic-Noni. Samozřejmě se mu snažím stravování nějak rozumě korigovat, ale když si čtu jídelníček ve školce, tak mě někdy stávají vlasy na hlasy..:-D

Napsat komentář