Parazité versus zvýšená chuť na nezdravá jídla

Chuť na některé z nezdravých jídel má určitě čas od času každý z nás. Nemá smysl z toho dělat problém, ten nastává pokud se z občasných chutí stane doslova návyk. Přejídání a „ujíždění“ na nějakých pokrmech nebo potravinách  nemusí značit pouze problémy s vaší slabou vůlí, ale velmi často je tam přímá spojitost s tím, že ve vašem těle není všechno v pořádku, že je tam nerovnováha. Pravdou je, že tento stav je do značné míry obdobný s drogovou závislostí. Tělo si zkrátka svou dávku vyžaduje.

V případě nezdravých jídel se jedná především o sladké potraviny obsahující cukr nebo slané a tzv. “křupavé” (hranolky, chipsy). A velmi často to samozřejmě není potřebou našeho těla jako takového (že by mu tak markantně scházely například cukry, to je opravdu velmi velmi nepravděpodobné … ;-)).  V těchto případech jsou jedním z hlavních příčin nechtění „obyvatelé“  našich těl, tací, kteří v něm nemají co dělat. Řeč je samozřejmě o různých mikroorganismech jako jsou parazité, plísně, viry atd. Tito vytrvalí tvorečkové v našem těle nejenom žijí a parazitují na něm, ale jsou tam tak spokojení, že se značně množí. A například bílý rafinovaný cukr … ten vysloveně milují …

Parazité jsou všudypřítomní a mohou se do našeho těla dostat i ze vzduchu, nebo z téměř jakékoliv potravy. Naším cílem by dlouhodobě nemělo být to, abychom s nimi bojovali, ale abychom pro ně vytvořili nevhodné prostředí, aby se jim u nás zkrátka nelíbilo. Základem je snažit se nemít překyselený organismus a alespoň 2x do roka si dopřát cílenou očistu tlustého střeva.

Ani to však mnohdy nestačí a zejména na začátku je velmi vhodná účinná protiparazitová kůra. Pomocí speciálních rostlin a jejich účinků totiž dojde k rychlému vyhubení a současně odstranění těchto potvůrek z těla.

Rubriky Bez parazitů, plísní, virů,..., Překyselení organismu, Překyselení, parazité, Pro zdraví a harmonii | Napsat komentář