Výrazně pozitivní účinek na náš organismus má látka resveratrol, která se nacházející v hroznech. Hrozny se touto účinnou obrannou látkou chrání před nepříznivým počasím, plísněmi, bakteriemi a houbami.
Je všeobecně známo, že resveratrol se vyskytuje také v červeném víně. Dávka, která má na náš organismus výraznější pozitivní účinek je však minimálně 50 miligramů, což odpovídá cca 20ti litrům vína… Proto se určitě nedoporučuje spoléhat pouze na víno, které kromě prospěšného resveratrolu obsahuje i alkohol.
Resveratrol – silný antioxidant
Resveratrol se může pochlubit skutečně vyjimečnými mimořádně silnými antioxidačními účinky. Resveratrol je 20-krát silnější než vitam C, 5-ti násobně silnější než betakaroten a má 50-krát vyšší antioxidační účinek než vitamín E.
Resveratrol a příznivé účinky na zdraví
- antioxidační účinky – má silné ochranné účinky na buňky, tkáně, orgány i celý organismus
- zvýšuje produkci sirtuinů neboli genů mládí v buňkách a tak zpomaluje proces stárnutí
- příznivě ovlivňuje obnovu tkání a účinně zabraňuje degenerativním onemocněním
- zabraňuje sraženinám v krevním řečišti
- má protizánětlivé a protirakovinové účinky
- posiluje imunitu
- přispívá k ochraně před rakovinou a výrazně snižuje nepříjemný dopad chemoterapie
- příznivý vliv na srdečně – cévní systém a při nadměrné srážlivosti krve
- příznivý vliv na plíce, zejména v případě astmatu a chronické obstrukční nemoci plic
- zabraňuje usazování cholesterolu v cévách a napomáhá snížit riziko infarktu, ateriosklerozy a embolie
- velmi efektivní při retinopatii (poškození sítnice oka) u lidí s cukrovkou
- vhodné také při redukci hmotnosti
- zvyšuje odolnost organismu proti stresu
Resveratrol získáte v produktu Resveratrol Plus, který pro maximální účinnost obsahuje navíc Koenzym Q10.