Poznatky o kyselosti nejsou žádným moderním výmyslem dnešní doby, o čemž svědčí i výrok Hippokrata z r. 400 př. n. l.: „Ze všech složenin našich tělesných sil se kyseliny projevují jako ty nejškodlivější.”
Nevhodný způsob života jako určující faktor délky života
Tělo každého člověka je uzpůsobeno k tomu, abychom se mohli dožít až 130 let. Volbou našeho životního stylu určujeme, jestli si budeme moci zachovat zdraví až do vyššího věku, či zemřeme předčasně.
K pomyslnému odečítání bodů z našeho životního konta dochází v důsledku zlosti, stresu, nevhodné stravy apod.
Říká se, že existuje nespočet různých nemocí, ale pouze jedna jediná příčina – nevhodný způsob života. Nezdravého způsobu života se můžeme dopustit buď z nevědomosti či z nedbalosti.
Dříve či později se každý z nás bude muset začít zabývat svým zdravím a čím dříve s tím začnete, tím lepších výsledků dosáhnete. To však ale neznamená, že například pro 80letého člověka je už pozdě začít něco dělat. V každém věku člověk může výrazně zlepšit svůj zdravotní stav, a to i během několika málo hodin.
Důležitost rovnováhy mezi kyselostí a zásaditostí
Překyselení organismu je v dnešní době velmi nebezpečnou nemocí. Lidské zdraví má bezprostřední souvislost s rovnováhou mezi kyselostí a zásaditostí našeho těla. Překyselení je zodpovědné za většinu nemocí, a tak je základem léčby důkladné odkyselení a doplnění minerálů v těle. V popředí terapie je následně přirozená strava bohatá na zásadité látky.
Mluví se o kyselém dešti, ale co překyselení lidského těla? Je nutné si uvědomit, že tytéž škodliviny, které ničí naše lesy, ničí i náš organismus – kyselý déšť se dostává do půdy, do potravin a poté i do našeho těla. Když dojde k narušení našeho tělesného prostředí, objeví se nemoci a předčasné stárnutí.
Lidské tělo ani příroda nejsou stavěny na kyselé prostředí
Naše tělo si zpravidla udržuje hodnotu pH v rozmezí od 7,35 – 7,4 (občas nastanou malé výkyvy). Pokud by nastal výraznější pokles této hodnoty, zemřeli bychom.
Když se ponoříme do přírodního léčitelství, zjistíme, že základ každé léčby tvoří dosažení rovnováhy mezi kyselostí a zásaditostí těla. Bez toho by žádná terapie nemohla být účinná. Vyváženost zásaditokyselého prostředí těla je opravdu nezbytnou podmínkou našeho zdraví, avšak tento poznatek je klasickou medicínou poněkud přehlížen.
Kyseliny mají ničivý účinek a dokáží rozrušit i kámen nebo kov. Bezpochyby tak umí v lidském těle způsobit nejrůznější nemoci.
Spousta lidí si myslí, že nemoc je zcela přirozeným jevem, která doprovází stárnutí a stáří, avšak opak je pravdou. To zdraví je přirozeným stavem, což dokazují různé kmeny a dlouhověké národy. Nemoci vznikají pouze naším nahromaděným nesprávným chováním. Překyselení je zodpovědné například za zubní kazy, revmatismus, artritidu, dnu, ledvinové kameny,…
V ničem z toho, co nám poskytuje příroda, nenajdeme kyseliny – naše látková výměna si tedy nedokáže s kyselinami poradit. Ovoce sice obsahuje kyseliny, ale ty mizí během dozrávání. Jenomže to by nebyli lidé, aby sami sobě neškodili – ovoce se bohužel sklízí nezralé, aby přežilo dlouhý transport atd.
Tělo dokáže kyseliny neutralizovat, ale…
Nevhodné stravovací návyky, zloba, stres, starosti – to vše kyselost zvyšuje. Tělo je schopno kyseliny neutralizovat do té doby, dokud si může brát zásadité látky z vaziva, cév a kostí. V důsledku toho však dochází k redukci minerálních látek a vitamínů v těle, řídnutí kostí a k jiným komplikacím.
Překyselení aktivizuje, ale zároveň ochromuje – člověk je neklidný a rozrušený, ale současně malátný a rychle se unaví.
Příčiny kyselosti
Všeobecnými příčinami překyselení organismu jsou: špatná výživa, špatné stravovací návyky a špatný způsob života. Když to konkretizujeme, jedná se o přebytek bílkovin, cukr, alkohol, nikotin, nasycené mastné kyseliny, toxiny v životním prostředí, chemické léky, zlost a agrese, stres, duševní zátěž apod.
Překyselení a imunitní systém
Jak jistě víme, imunitní systém sídlí z největší části ve střevech, takže očista střev je nezbytností.
Nadbytek kyselin a zahlenění působí negativně na náš imunitní systém, v důsledku čehož jsme více náchylní k nemocem. Za naše nemoci tedy nemohou viry a bakterie, ale přetíženost imunitního systému, snížená obranyschopnost. Tak kupříkladu takové rakovinné buňky se v těle každého člověka tvoří každý den, avšak teprve kyselé prostředí je podpoří v bujení.
Nemyslete negativně a nebuďte pesimističtí – škodíte totiž sami sobě. Takový přístup podporuje kyselé prostředí a trvale oslabuje váš imunitní systém.
Co proti překyselení?
Vyzkoušejte osvědčený tekutý chlorofyl – Liquid Chlorophyll, z kterého získáte velmi chutný nápoj, který zneutralizuje vnitřní prostředí vašeho organismu
Zdroj: Tepperwein, K. Pryč s kyselostí! + vlastní
39 comments
Dobrý den,
Děkuji. Opět informace, které člověk už zaslechl, ale nevěnoval jim moc pozornosti. Ovšem Když jsem si přečetla, že pro organismus je udržení přesného pH krve otázkou života či smrti, trochu mě zamrazilo… Pokud již delší dobu cítím příznaky překyselení. Jak postupovat? Stačí Chlirophyll? Jak dlouho jej užívat?
Děkuji
Sašo, překyselení můžete začít snižovat hned teď například tím, že se začnete soustředit na myšlenky, které ve Vás vyvolávají příjemné pocity a budete se snažit jimi nahradit ty, které ve vás příjemné pocity nevyvolávají… Samozřejmě nestačí jen to, ale mnoho lidí se neuvědomuje, že i jejich životní postoj se na míře překyselení podílí.
Liquid Chlorophyll je účinný pomocník, zejména když v jídelníčku převládá vařená a jinak zpracovaná strava. Je možné ho užívat dlouhodobě, chutná i dětem. Délka užívání pomocných přípravků proti překyselení záleží na tom, jak moc jsem ochotni změnit jídelní zvyklosti a životní postoje. Ideální je, jsou-li jen našimi dočasnými pomocníky při cestě ke skutečnému zdraví…
Ahoj Anežko,
Mám trošku problém dostat do sebe něco, co mi zkrátka nechutná. Jak je to s chlorophyllem? Dá se požívat tak nějak skrytě?
Hanko, chlorophyll se nejčastěji ředí s vodou, je z toho taková “šťávička” s mátovou příchutí. Nápoj je to osvěžující a chuťově opravdu spíš mile překvapí.. :-), tedy jestli ti nevadí máta. Kdyby ano, můžeš trochu do sebe vysloveně kopnout a zapít tím, co ti chutná… Dětem se dává většinou do čaje, náš malej to ale pije i jen s vodou, chutná mu
No a nebo si udělat koktajl s nějakým tvým oblíbeným nápojem…
Ahoj, zdravím všechny. Cesta ke skutečnému zdraví je asi dost dřina. Já bych se chtěla zeptat zda Clorophyll působí i jako SOS přípravek?
Michalo, jestli máš spojené zdraví se “skutečnou dřinou”, tak ta Tvoje cesta ke zdraví bude skutečná dřina… opravdu to tak funguje..
Změníš-li své přesvědčení a zdraví nebudeš brát jako něco, k čemu se velmi složitě a dlouhodobě dopracovává, naopak svojí pozornost zaměříš na to, co všechno Ti v těle úžasně funguje, spoustu věcí se velmi rychle změní a postupně zjistíš, že tento princip funguje nejen v oblasti zdraví…
Nevím, co myslíš tím SOS přípravkem. Liquid Chlorophyll dokáže účinně snižovat překyselení i v případě, že Ty sama se jinak příliš nesnažíš o to, aby jsi překyselení eliminovala. Je skvělý na začátku, kdy se lidé začnou zajímat, proč vlastně překyselení jsou a chlorophyll jim pomůže rychle a účinně překyselení snížit. Někdo ho může užívat měsíc dva, pak třeba sám dospěje k tomu, že spíše než snižovat překyselení už nyní chce v sobě tvořit takové prostředí, které samo o sobě překyselené není. Liquid Chlorophyll má ale účinek nejen zásaditý a detoxikační, ale velmi příznivě ovlivňuje i zažívací, dýchací a vylučovací orgány nebo podporuje správnou funkci lymfatického systému. Kromě jiného, doporučuji článek – http://www.prirodnicestou.cz/chlorofyl-chlorophyll/.
Určitě ho doporučuji každému, kdo jí zpracovanou stravu, protože při ní je téměř nemožné nemít organismu překyselený a vnitřní orgány jsou přetěžovány…
Anežko, souhlasím, že radikální změny jsou pro mne problém. Dá se to i krůček po krůčku? A ještě prosím o vysvětlení. My se zde bavíme o prostředí, které ve svém organismu vytváříme. Já jsem se ve škole učila, že kyselina je kyselá, že v podstatě každá (velmi zředěná kyselina chutná kysele). Takže to prostředí mám “vytvářet” tím, že vynechám ocet,kyselé okurky, citrón, kyselé zelí? Trochu to nadlehčuji, ale je to ten indikátor?
Michalko, zdravím. Nejde o to zda jsou poraviny kyselé, ale kyselotvorné. Takže mnohem nebezpečnější než to, co jsi vyjmenovala jsou tyto potraviny. Maso, cukr, alkohol…Vysvětlím. Cukr je kyselotvorný a ještě k tomu se velmi rychle vstřebává. Alkohol překyseluje ale také ničí nervové buňky. No a u masa se neustále oháníme tím, že tělo potřebuje vápník a bílkoviny, ale uvědomme si, že náš jídelníček obsahuje daleko více bílkovin než si naše tělo žádá. A navíc roli hraje psychika, ono mnoho lidí něco sní a pak z toho má špatný pocit a toto naše tělo velmi vnímá. Takže Michalko bez obav cokoliv co uděláte pro své tělo s láskou , se ti vrátí. A tělo ti potom ukáže svou cestu. Takže moje rada je dopřát si třeba i ten Chlorophyl a nezapomenout se za to pochválit. Já už tě chválím teď, za zájem o sama sebe A indikátorem není nic jiného než ty sama, jen se musíš víc poslouchat.
Ahoj holky,
Překyselení způsobuje stres, strach,smog a negativní myšlení. Tak když jsem si přečetla tento citát tak jsem si řekla, že ho sem vložím. To abych bojovala proti negativním myšlenkám Zdraví a veselá mysl jsou zdrojem krásy. M. de Cervantes Saavedra
Přesně tak! Když jsme přesvědčeni, že nemocní zkrátka být v dnešní době musíme, tak prostě budeme! Ohledně vlivu myšlenek na naše zdraví a celkově na náš život začnu brzy psát nové články. Sama jsem se totiž přesvědčila jakou obrovskou moc mají..
Anežko,
Na ty články se moc těším, už teď je tady toto moc příjemné místo. Navíc jsem četla, že když dokážeš ovládat své myšlenky správným směrem, samy tě navedou třeba na takovou správnou “dietu”. Navíc jsem zde objevila další účinky chlorofylu. Dočetla jsem se, že příznivě působí na ledviny a močové ústrojí a s tím já jsem si užila své a mnoho žen. Přitom se i odborníci shodují, že je to v hodně případech psychikou, ale přesto předepisují antibiotika. Takže já považuji chlorofyl za další malý zázrak.
No jo ono to s tím přesvědčením je také o to, že si zapneš televizi a už můžeš panikařit. Ovzduší je čím dál horší,plodnost se snižuje, zvyšuje se počet civilizačních chorob… po zprávách si můžeš pogratulovat, že vůbec žiješ, i když kyselá.
Jentak mezi řečí,chlorophyll sinemůžu vynachválit Anežko
Tak z toho bych taky byla nakyselo Alex, proto zprávy nesleduji. A pozor na to holky i když necítíme pálení žáhy, neznamená to, že máme zásadotvorné prostředí, protože naše tělo je zázračné a kyselé prostředí vyrovnává, jenom ho to unavuje, tak si zítra ke snídani dejme zeleninovou šťávu a ten kdo dlouho “zlobil”, chlorophyll k tomu
Se zprávama souhlasím, taky už je nesleduju, jde z nich jen samá negativita.
“Na vyrovnaný poměr kyselin a zásad potřebuje naše tělo 2/3 zásad a 1/3 kyselin. Lidský organizmus funguje v mírně zásaditém pásmu. Plodová voda má pH hodnotu 8, stejně jako mořská voda, kde vznikl všechen život.”
Moc se mi líbilo to srovnání plodové a mořské vody Svět je úžasný.
Ještě se podělím o další zjištění: Aktivnísport v těle způsobuje překyselení. A já si myslím, že Anežka nám nezačne tvrdit, že pohyb je nezdravý, ale prý je vhodné při větší a delší zátěži používat něco proti překyselení jako součást pitného režimu. Ale sporty jako jóga nebo tai-či díky správnému dýchání, uvolňování a relaxaci pomáhají tělo dostat do rovnováhy a organismus nepřetěžují a nepřekyselují. Relaxace naopak tělu pomáhá překyselení porazit.
Já jsem slyšela, že na překyselení, nebo spíše proti překyselení je dobré jíst menší porce jídla a častěji. Jinak všem přeji krásný advent!
Můj známý mi teď říkal, že začal užívat taky Liquid Chlorophyll. Čekají s manželkou miminko a tak se zamyslely. Navíc on měl léta problémy s překyselením, ne jen takovým tím skrytým, kdy organismus s tím bojuje a vy navenek nic nepoznáte. Ale opravdu trpěl pálením žáhy. Teď tedy užívají Chlorophyll a nemůžou si ho vynachálit.
Liquid Chlorophyll je opravdu velmi účinný a má řadu příznivých účinků nejen proti překyselení a detoxikaci těla, ale na krev nebo střeva. Doporučuji přečíst o jeho účincích zde:http://www.prirodnicestou.cz/chlorofyl-chlorophyll/. Osobně si myslím, že je to opravdu věc, která by měla být v každé domácí lékárně i například proto, že má skvělé dezinfekční účinky. A jsem ráda, že moje zkušenosti mi zpětně potvrzují i moji klienti – že Liquid Chlorophyll je jedním z nejvíce prodávaných produktů a hlavně, že si jej lidé objednávají opakovaně..
Krásný advent také přeji všem a moc děkuji za zajímavé komentáře
Přečteno a je dobré vědět, že můžeme pít “elixír života”. A souhlasím, že kladné hodnocení od klientů je třeba si vážit and je to ukazatelem, kvalitních produktů a služeb a ty jich máš hodně Anežko.
Teď jak si tady holky povídáte o chlorophylu, jsem se na chvilku zamyslela nad takovou frází, kterou dost často používáme. Totiž, že pravá krása pramení zevnitř a to může mít více významů. Chlorofyl zvyšuje schopnost těla produkovat krevní barvivo hemoglobin, které uskutečňuje přenos kyslíku. V konečném důsledku má proto chlorofyl / chlorophyl vliv na regeneraci organismu a zpomalení procesu stárnutí. Jenom takové malé doporučení místo drahých krémů
Pavlo, jenom když to čtu tak se cítím mladší, omlazená
Všestranným pomocníkem pro léčbu překyselení organizmu je také aloe vera. Rostlina je mírně zásaditá a obsahuje důležité minerály. Navíc je nejdůležitějším producentem zásaditého bikarbonátu, který v těle vytváří rovnováhu s kyselinami.
Veselé Vánoce!!!
Já aloe užíval dlouhodobě a nebyly s ní zdaleka takové výsledky jako s liquid chlorophylem od Anežky. Asi na každého působí něco jiného, mám v rodině dealera aloe, ale sám ten člověk zrovna není ukázkou zdraví a je pravda, že jeho životní filozofie mi až tak blízká není. Anežky pohled se mnou naopak velmi souzní. Možná i v tom je nějaký placebo efekt nebo změna pohledu na život (díky těmto stránkám), ale chlorofyl mě na
překyselení přijde o hodně účinnější
Souhlasím s Lukem, mám stejné zkušenosti a taky mám v rodině dealerku aloe, která se mnou kvůli chlorofylu skoro nemluví :-D. Ale já na něj nedám dopustit a to, co jsem s aloe řešila a nevyřešila za roky, to se radikálně změnilo po parazitové kůře a chlorophylu, který teď pije celá rodina (kromě dealerky aloe :-D)
Ahoj všichni,
To jsem nevěděla, že jsou dealeři aloe tak agresivní
A ráda slyším doporučení chlorophylu (i ve smyslu toho srovnání s aloe). Mí známí taky doporučují chlorofyl o aloe jsem slyšela spíše jako o prostředku k hojení ran ale chlorofyl se tak nechá velmi účinně použít taky. Takže asi tak 10:1 pro chlorofyl?
Také dávám bod Chlorophyllu, nebo raději hned dva a bod mínus za to, když s vámi někdo nemluví, když si od něj něco nekoupíte Protože to taky znám.
V názvu máme, že překyselení je civilizační choroba a k tomu bych ráda, řekla, že my často nadáváme na společnost, jenže… my jsme společnost a jak již Anežka v článcích vyjádřila, musíme začít od sebe a i Chlorophyll je začátek.
Musím říct (trochu se červenám), že jsem chlorophyllem odstraňovala následky konzumní části svátku.
Nekárejte mě. Pomohlo to!
Vše nej do Nového Roku!
Alexandro, měla jsem to stejně, ale poprvé z mlsání nemám takové špatné svědomí, protože už vím, jak důležité je se cítit dobře a taky to, že vím, jak tělu pomoci se zase očistit a chlorophyll piju už pravidelně a dokonce jsme pomocí něho udělali na Salvestra super koktejly. Tedy lehce alkoholové, ale opravdu SUPER!!!
Evu, teď jsi mě potěšila! Já jsem taky mlsala, a tak když v tom jedeš se mnou k čertu se špatným svědomím Navíc co jsem začala ten krásný kurz na http://www.rozkvest.cz/ cvičím každý den
Nám se tady ve městě stalo, že nám policie odvedla doktorku, která vykonávala činnost opilá. Takže asi o překyselení toho moc pacientům neřekla. Doufám, že paní bude v pořádku, ale také mě to donutilo se zamyslet. Myslím, že jsem na tu už někde narazili, že od některých lékařů se nám takových informací nedostane, přitom jak jsme tady jeden vedle druhého, kdo chlophyll používá, zlepšení vidí. Zlepšení i v oblastech, kde jsme netušili, že je problém. A například dítě vám zcela jistě o pálení žáhy ani neřekne.
Myslím, že hlavní problém je, že dnes je většina lidí extrémně překyselená a vůbec si nedovede představit, jaká ohromná změna to je, když by nebyli. Mně samotné se zaměření na ZDRAVÍ změnilo život opravdu obrovsky. Mám pocit, že jsem začala konečně žít a ne řešit, co mě kde bolí, nefunguje a kdo mě štve. A chlorophyll je u nás jako doma, pijeme už jen buď vodu, čerstvě odšťavněnou šťávu nebo vodu s chlorophyllem.
Ireno, tak teď jsi uhodila hřebík na hlavičku. Ono je těžké si to uvědomit, když nepálí žáha, někdo zkusí lakmusák a nic špatného na něm není, ale to že to náš organismus po celou dobu vyrovnává, a že je to vyčerpávající, si už uvědomí málo lidí. Navíc ta chuť nápoje s chlorophyllem je pro mě mňam!
U nás je chlorophyll taky oblíbený a to juniorům jen tak něco nejede Ale sami už chtějí být in pro druhé “pohlaví” a například takové beďary in moc nejsou… Takže to docela s chutí pijí i oni a výsledky jsou i pro ně poměrně překvapující…
Je to fakt výborné, že chuť je taková neutrální pro všechny. Naše děti jsou vybíravé. Souhlasím, že užívání chlorophyllu se na kráse odrazí
Z té chuti chlorophylu má obavy snad každý, ale je to opravdu příjemná chuť a navíc vaše tělo si o to jistě začne říkat, protože mu to dělá dobře
Mně liquid chlorophyll moc chutná, jdou z něj dělat super drinky, baví mě s ním i různě experimentovat a všichni si chuť nápojů, které ho obsahují hodně pochvalují
Ráda bych se zeptala, trochu to teď studuju a na každé nalezené stránce je jiný seznam potravin, které zakyselují a které jsou zásadotvorné. Je možné se někde dobrat toho, jaké potraviny jak působí? Dokonce jsem se někde dočetla, že se to nedá ani nijak určit, jak to tedy je? Děkuji